Дипломатите ни в Рияд ще получават по една пенсия дневно

0
Командировъчните на дипломатите ще бъдат 94 евро на ден
Командировъчните на дипломатите ще бъдат 94 евро на ден

Правителството одобри базисен размер от 94 евро на ден за определяне на командировъчните средства на служители в бъдещото посолство на България в Рияд, Саудитска Арабия.

Това постанови днес Министерския съвет с допълнение в Наредбата за командировъчните средства при задграничен мандат, предава Агенция Фокус. Изменението се налага във връзка с откриването на дипломатическа мисия на България в Рияд. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В съответствие с разпоредбите на Наредбата командировъчните пари се определят от базисен размер за съответната държава, като такъв не е утвърден за Саудитска Арабия. За времето на дългосрочната командировка изпращащата администрация е задължена да осигури на служителя и подходящо жилище или средства за наем, чийто максимален размер се установява по държави в Наредбата.

В Кралство Саудитска Арабия няма сграден фонд, който българската държава би могла да предостави за жилища на дългосрочно командировани служители. Затова правителството определи и максималния размер на средствата за наем на жилища в Рияд - 95 % от базисния размер за Саудитска Арабия. Това означава, че месечният наем, който ще покрива държавата ни, ще е 2 679 евро.

Излиза, че дипломатите ще вземат дневна сума, колкото пенсията за цял месец у нас.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари