Димитър Недев: Остава загадка как жената е преместила ограждение на ВиК изкопа

0
Община Русе е направила проверка още сутринта на обекта, където 81-годишна жена падна в изкопа по водния проект
Община Русе е направила проверка още сутринта на обекта, където 81-годишна жена падна в изкопа по водния проект Видео: Русе Медиа

Община Русе е направила проверка още сутринта на обекта, където 81-годишна жена падна в изкопа по водния проект на бул.“Христо Ботев“

Това съобщи зам.-кметът по комунални дейности Димитър Недев.

Както писахме по-рано днес, жената е била открита малко преди 8 ч. сутринта. При падането в двуметровата яма тя се е отървала само със счупена китка и счупен крак. Настанена е в хирургията в УМБАЛ „Канев“ за наблюдение, тъй като се касае за височинна травма, след което ще бъде преместена в ортопедия.

Отново проверихме временната организация, няма нарушения. Доколкото разбрахме от изпълнителя на обекта, вчера са имали проверка и от РДНСК, така че обектът е бил в много добро състояние. Загадка може би все още остава как жената сама е преместила едно от огражденията. Разбрахме, че тя е имала здравословни проблеми, била е с деменция. Полицията работи по случая и изяснява обстоятелствата, при които е станал инцидентът“, коментира пред камерата на Русе Медиа Димитър Недев.

В момента в Русе се работи по пет лота по проекта на ВиК, като те се изпълняват от 18 фирми. Правят се непрекъснати проверки за опазване на околната среда, спазване на временната организация, охрана на труда. Ангажимент на изпълнителя на обекта е да го обезопаси.

Той трябва да ограничи достъпа така, че в него да не попадат лица, които не са свързани с дейността, която се извършва. Аз затова казах, че е загадка как е станало преместването, но явно, че има нещо недосвършено или недогледано по време на работата“, каза още зам.-кметът.

В случая най-вероятно се касае за нелепо стечение на обстоятелствата – оградните пана не са били захванати едно за друго, тъй като са от страната на мантинелите. Никой не е предполагал, че някой ще тръгне да ги мести, тъй като водят към изкопа. Смята се, че заради деменцията възрастната жена се е объркала и е искала да пресече платното, без да си дава сметка, че всъщност там има яма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари