Диетата, с която ще постигнете...щастие!

0
Диетата, с която ще постигнете...щастие!

Д-р Андрю Уайл е един от най-уважаваните лекари по холистична медицина в Щатите. Вижте неговите съвети за щастлив живот, както и 4-седмичната му диета за щастие. Защо имаме нужда от Диетата за щастие? Проучванията показват, че все повече хора се чувстват нещастни от начина си на живот. Прекарват повече време в затворени пространства, все по-често посягат към антидепресантите. Нещастието е пряко свързано със стреса, а оттам с килограмите и здравословните проблеми.

Затова д-р Андрю Уайл създава Диетата за щастие, която в рамките на 4 седмици ще ви научи как да бъдете щастливи, по-здрави и по-усмихнати, пише rozali.com. Диетата за щастие в план, който цели да промени живота ви - като хранене, начини за намаляване на стреса и качествена почивка.

Седмица 1

Намалете кофеина

Кофеинът е стимулант и според д-р Уайл може да е причина за рязка промяна в настроенията ви. Затова специалистът препоръчва да намалите и впоследствие изцяло да спрете приема на кофеин. Така ще отървете тялото си от една лоша зависимост, причина за главоболия и нерви.

Край на вредните храни

Намалете вредните храни! Това са рафинираните храни и тези, минали през десетки преработки. Те могат да са причина за вътрепни възпаления и цялостно неразположение. Избягвайте всички храни в категорията „джънк“ и ги заменете с плодове и зеленчуци.

Седмица 2

Коктейл от витамини

Тялото ви има нужда от допълнителен прием на витамини. Вижте кои:

Рибеното масло ще ви зареди с нужните омега-3 мастни киселини и ще подобри настроението ви. Не забравяйте, че рибеното масло се взима след като сте хапнали.

Мултивитамините са важни за цялостното здраве и имунитет на организма. Приемайте ги по средата на обилен обяд, за да се усвоят най-добре от организма. В мултивитамините, които купувате, гледайте да има фолиева киселина, В6 и В12.

Витамин D е един от най-важните, когато говорим за добро настроение. Направете си специално изследване, за да установите нивата на витамин D и след консултация с лекар започнете да приемате таблетки.

Среща с приятели

Важна част от Диетата за щастие на д-р Уейл са приятелите. Обадете се на стари познати, отделете време за най-близките си. Изберете хора, които ви карат да се чувствате добре и прекарайте време с тях.

Седмица 3

Време сред природата

Отидете на излет, направете си разходка в гората. Отдалечете се максимално от града, като оставите телефоните си изключени. Връзката човек-природа е много силна и важна за добро настроение.

Информационно затъмнение

​Опитайте да се отдалечите от света за кратко. Не гледайте толкова често новини, изобщо откажете се от твърде многото информация. Опитайте се да четете само позитивни новини.

Седмица 4

Според д-р Андрю Уейл първите 3 седмици целят да променят обстановката около вас. Четвъртата е насочена към ролята на билките за щастлив живот.

Индийският женшен е съставка, която ще ви помогне, ако ежедневието ви е свързано със стрес. Билката може да се използва и по-дълго време, без да навреди на организма

Кукуряк, познат още като родиола помага при променливи настроения. Също така чаят от кукуряк помага за по-добра концентрация

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари