Die Welt: Политици от всички германски партии отказаха да присъстват на държавния банкет за Ердоган

2
Водещи политици са отклонили поканата с аргумента, че това „не е уместно“ за воденето на иначе необходимия диалог с него
Водещи политици са отклонили поканата с аргумента, че това „не е уместно“ за воденето на иначе необходимия диалог с него

Политици от Свободната демократическа партия (СвДП), „Левица“, „Зелени“ и „Алтернатива за Германия“ отказаха поканата за присъствие на официалния банкет, който ще бъде организиран в чест на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава националният ежедневник Die Welt, като припомня, че той пристига на двудневно държавно посещения в страната на 27 септември.

Водещи политици от изброените партии, включително председателите и фракционните им лидери, са отклонили поканата с аргумента, че даването на държавен банкет в чест на Ердоган „не е уместно“ за воденето на иначе необходимия диалог с него. Преди всичко трябва да бъдат обсъдени „изключително проблематични въпроси като действията на Турция Сирия или задържането на дисиденти", категорични за германските политици.

В качеството си на премиер и президент на Турция, Ердоган е посещавал Германия повече от десетина пъти през последните 15 години. Но предстоящото му след броени дни е първото държавно, което ще се проведе по покана на президента на ФРГ Франк - Валтер Щайнмайер.

За разлика от работните посещения, държавното включва прием с военни почести и официален банкет, който ще бъде организиран от Щайнмайер в двореца Белвю в Берлин.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари