Володимир Зеленски ще се срещне с Ердоган в Истанбул

1
Очаква се турският президент да подчертае подкрепата за независимостта на Украйна
Очаква се турският президент да подчертае подкрепата за независимостта на Украйна Видео: NOVA

Очаква се турският президент да подчертае подкрепата за независимостта на Украйна

Украинският президент Володимир Зеленски е на посещение в Истанбул, където ще се срещне с турския си колега Реджеп Ердоган. Очаква се той да подчертае подкрепата за териториалната цялост, суверенитета и независимостта на Украйна, съобщи турски дипломатически източник.

Междувременно стана ясно, че Зеленски е съгласувал назначаването на бившия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни за извънреден и пълномощен посланик във Великобритания. През февруари Зеленски смени Залужни след месеци на слухове за разногласия между двамата.

Одобрих кандидатурата на посланика на нашата страна във Великобритания. Разговарях с генерал Валерий Залужний специално за продължаване на дипломатическата посока. Имах среща и с министъра на отбраната на Обединеното кралство, който посети Украйна. Изразих благодарност за осезаемото лидерство на Великобритания в предоставянето на подкрепа за сигурността на Украйна, укрепването на нашата отбрана и сътрудничеството в световен мащаб за защита срещу руската агресия”, заяви Зеленски, цитиран от NOVA.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    чичомиткобрат
    Biden-Funded Ukrainian Military Tortures, Kills, and EATS Innocent Russian Civilians https://realrawnews.com/2023/11/biden-funded-ukrainian-military-tortures-kills-and-eats-innocent-russian-civilians/ Ukrainian rightists burn alive 39 at Odessa union building https://www.peoplesworld.org/article/ukrainian-rightists-burn-alive-39-at-odessa-union-building/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари