Детска катерушка в Лесопарка е превърната в барбекю

0
Детска катерушка в Лесопарка е превърната в барбекю
Снимка: в. "Утро" - Антоанета Стефанова

Метална детска катерушка послужи за барбекю на отпочиващите в Лесопарк "Липник".

Оказва се, че след гощавката, която са си претнали някои от посетителите, деца не могат да се възползват от атракциона, тъй като той е почернял от огъня, запален точно под нея.

Това съвсем не е първият случай на посегателство върху съоръжения в Лесопарка. Кметицата на Николово разказва, че преди време по същия начин е била експлоатирана и пързалката в близост до ресторант "Липите". Възмутена, тя обръща внимание, че подобни посегателства крият сериозен риск и за цялата гора в Лесопарка, тъй като огънят, който палят посетителите би могъл да прерасне в пожар, който да опустоши цялата растителност в района.

Към момента Лесопаркът е държавна собственост и се стопанисва от горско стопанство "Дунав", но то не упражнява охранителна дейност. За съоръженията пък се грижат доброволци и хора от кметството.

Покрай аферата с русенските мечки зам.-кметът по комунални дейности на Русе Свилен Иванов изрази мнение, че е време Лесопаркът да стане общински, за да може русенската община да поеме контрола над него и да го стопанисва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари