Мизерия и разруха на Лесопарк „Липник“

2

Лошото състояние, в което се намира ЛесопаркЛипник“ не е тайна за никого.

Най-младият общински съветник пита Кмета на Община Русе Пламен Стоилов за състоянието на едно от емблематичните места, любимо на поколения русенци.

Лошото състояние, в което се намира ЛесопаркЛипник“ не е тайна за никого. До скоро той бе държавна собственост, за която не се полагаше особена грижа. Години там не бе извършван никакъв ремонт, а единственото, което напомняше за някогашния вид на мястото, бяха стари снимки и спомените на по-възрастните русенци.

Според Тотев цялото пространство, намиращо се в зоната между бившия ресторант „Овчарска лъка“ и „Бялото момиче“ е в изключително лошо състояние. Младият общински съветник констатира със съжаление, че много от поставените някога контейнери са унищожени, пейките – изпочупени, а осветлението – под сериозен въпрос. Неприятна гледка, според него са и множеството умрели птици в близост до беседката на езерото с лилиите.

В тази връзка общинският съветник от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ пита кмета Пламен Стоилов за инвестиционните намерения на Община Русе – дали има някакви проекти за реконструкция на Лесопарка и ако да, в какви срокове ще се случат те, както и какъв контрол се оказва върху опазването на обекта от набезите на недобросъвестни граждани, рушащи общинската собственост там.

Отговорът ще бъде предоставен от кмета на настоящата сесия на Общински съвет Русе.

ПИТАНЕ от Траян Тихомиров Тотев

общински съветник от групата

на „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН”                                                       

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ,

На 7 април 2018 година по време на националната кампания „Зеленото е родолюбие“, организирана от ВМРО-БНД, при оглеждане на замърсени райони, намиращи се на територията на ЛесопаркЛипник“, констатирах, че пространството между бившият ресторант „Овчарска лъка“ и мястото, познато на русенци като „Бялото момиче“, се намира в изключително лошо състояние, неприсъщо за място, любимо за срещи и отдих на поколения русенци.

Много от контейнерите за събиране на отпадъци бяха преобърнати, а някои от тях – изгорени. Всичките отпадъци, събрани в тях – разпилени. Пейките, предназначени за посетители – граждани и гости, се намират в окаяно състояние, изпочупени или изцяло липсващи. Осветлението не работи. В обкръжаващата среда около беседката, намираща се в близост до езерото с лилиите, постоянна гледка са умрели птици.

Във връзка с това моите въпроси към Вас, уважаеми господин Кмете, са следните:

1. Планирани ли са проекти за реконструкция на ЛесопаркЛипник“ и ако да в какви срокове се предвижда да бъдат реализирани?;

2. Какъв контрол оказва Община Русе по опазването на обекта, използван от гражданите за отдих, предпазвайки го от недобросъвестни рушители?;

Настоящото питане е съгласно чл.104 от ПОДОбСНКВОА и моля да ми отговорено както писмено, така и устно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 17
  4
  Веско
  Браво господин Тотев!Все някой, трябваше да свърши тая работа!Аз обаче, освен похвала към Вас,имам и предложение,което е следното-идете там на смрачаване или по тъмно,и веднага ще разберете,кой пали контейнерите,кой троши от пейки до крушки на уличното осветление и кои са "хората"оставащи мръсотията след себе си.Ако решите да минете и по пътя,който отива от Лъката към бившата резиденция,няма да е зеле да си обуете обувки с метални пластини в подметките,защото вероятността от убождане на захвърлена спринцовка,е твърде голяма.
 • 19
  3
  mdam
  тва място ако се почисти тотално, след няма и година ще е същата кочина. Бай ганьо и цялата му рода са си свикнали в кочина, и в кочина ще си умрат
 • 9
  2
  123
  Онези, които протестираха срещу изнасянето на мечките да обяснят. Те претендират, че това е едно прекрасно място. Да си пускат децата там!
 • 3
  1
  Аман
  Смешна работа. Всички знаем че общинарите се готвят да налеят едни пари на текето, все пак цената на жилищата в затворения комплекс дето го строят там трябва да държи високи нива. Патриотчето подава топката на гербавите, за да може да се изкарат герои. А вие в дунавмост им играете по свирката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, детето ми глътна 5 стотинки?!
- Госпожо, Бойко глътна 5 милиарда и нищо му няма...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари