Деца ще търсят злато по кея в Русе

0
Забавления и приключения очакват децата в Русе
Забавления и приключения очакват децата в Русе Снимка: Dunavmost / архив

Забавления и приключения очакват децата в Русе

На 23 септември от 10:00 ч. ще се проведе "Еко приключение: Златотърсачи". Децата в Русе ще могат да се потопят в света на скритите природни ресурси.

"Много реки в България крият залежи на благородни метали. Заедно с децата ще направим запомняща се разходка по Русенския кей на р. Дунав. Със специални "Чек-листи" ще обърнем внимание на най-интересните и запомнящи се дървета по Кея. Ще им разкажем любопитни факти за тях.

В края на маршрута ни ще обработим специална речна проба, от която ще добием наше блестящо жълто злато. Всяко дете ще изработи глинен медальон, украсен с откритите речни съкровища.

Ще продължим със занимания изцяло с природни материали, свързани със сръчност, точност и концентрация като се подкрепяме с любими есенни плодове", пишат организаторите на страницата на събитието във Facebook.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Общинар-2
    Децата ще търсят кой какъв подпис и за какво даде съгласието си и гледал ли е какво подписва що се касае за русенски кей и прословутата дига която хлътва,разкривява се и един господ знае с какво е пълна? Децата ще търсят кой и за какво положи подпис за въвеждане в експлоатация и на кое съоръжение?
  • 5
    4
    Общинар
    Децата ще търсят кой осра русенски кей и кой ще носи отговорноста? Те ще търсят и през управлението на кое правителство и русенски кмет стана тая работа.Качиха ни се на русенци на главата,полянците.
  • 6
    3
    Зевзек
    Най-много да намерят екскрементите на някой домашен любимец...
  • 9
    2
    daskal
    Златото е вложено в голям железобетонен плац. Удивително грозно и отблъскващо нещо, каквото друго няма на цял Дунав. Странно е какво огромно място край красивата река стои празно и безсмислено. Кранове няма как да сложат, защото там кораби не могат да акостират, макар че са го кръстили "пристанище" (да им се смеят и гаргите!). Могат обаче да го използват като складово съоръжение - например за контейнери. Релсите са близо и с малко реконструкция контейнерите ще могат да се стоварват директно плаца.
  • 7
    1
    Къдравата
    Ще намерят страп-она на еколожката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари