Деца предаоха 7 тона стара хартия и получиха нови книги

0

Над 1300 деца и техните родители предадоха общо 7 тона стара хартия на днешния Еко-фестивал „Стара хартия за нова книга“, организиран от Община Русе и Регионална библиотекаЛюбен Каравелов“, в партньорство с ЕКОПАК-България и Книжен център „Гринуич“.

За всеки 5 кг предадена хартия децата получаваха нова книга по избор. Книжен център „Гринуич“ предостави стотици книги с разнообразна тематика от детски приказки до енциклопедии и художествена литература. От 10 до 16 ч. в съботния ден централният градски площад на Русе се превърна в притегателно място за малки и големи привърженици на книгите и опазването на околната среда. С камион на ЕКОПАК-България и специални контейнери, фестивалът демонстрира разделното събиране на отпадъци и възможността за рециклиране на употребяваната хартия. Шоу с викторини и забавни игри провокира малки и големи на тема четене и отношение към природата.

Директорът на РБ „Любен Каравелов“ Теодора Евтимова обяви, че за трета година проучване на Програма „Глобални библиотеки“ посочва Русе за най-четящ град в България, а най-четящото за 2015 година училище в страната е СОУЕЕ „Св.Константин – Кирил Философ“.

Едночасова програма представиха и клубовете към Младежки дом Русе на детския празник. Откриването започна с балет „Импулс” - танц „Вода”. Сладурите от вокална група „Приста” представиха весели детски песни и солови изпълнения. Не на последно място се представиха и танцьорите от фолклорно танцово студио „Зора”, които закриха програма на Младежки дом с шопски танц. Организаторите от дома също се включиха в инициативата като предадоха 16кг. стара хартия. В замяна получиха 3 книжки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари