Десислава Иванчева: Ваклин казва, че човек на пазара му разказвал за компоти, а то било за компютри

0
Ваклин прекалява с обикалянето по телевизиите и правенето на черен PR, това е поръчково дело
Ваклин прекалява с обикалянето по телевизиите и правенето на черен PR, това е поръчково дело

"Ваклин прекалява с обикалянето по телевизиите и правенето на черен PR, това е поръчково дело.

Искам да стане ясно, че не сме престъпници, а жертва на престъпление. 3 тома свидетели твърдят, че не сме искали подкуп за себе си. Свидетелите казват, че заедно сме се договаряли за благородни каузи за квартала".

С тези думи започна участието си в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" Десислава Иванчева, осъдената на втора инстанция за корупция бивша кметица на столичния район "Младост. Тя получи право на отговор след участието на Александър Ваклин в ефира на Канал 3.

"Почиствахме квартала, боядисвахме пейки, инвеститори са давали средства. Ваклин казва, че човек на пазара му разказвал за компоти, а то било за компютри", коментира тя.

"Съдът и на двете инстанции не доказа за 250 и за 500 000 лв., парадокс е, че съдът не пипа сумите в обвинителния акт, измисля си 3-та сума от някакво тефтерче от следствения отдел. Нито една от двете инстанции не потвърждава сумата, намерена в колата. При самото ни задържане от КПКОНПИ, преди да дойдат следователи, бяхме скрити в сградата, колата остана отключена и с отворени прозорци", заяви осъдената бивша кметица на "Младост".

"Няма видеозаписи, от кръстовището, от улицата, от нищо, ако имаше, щеше да се установи кой е виновен. Този съд няма никакви доказателства. Защо няма запис, само твърдения. Лице от ДАНС е докладвало всеки ден за мен. Не сме искали дарения по сметки, нека Ваклин да го докаже. СРС-тата са негодни", сподели Десислава Иванчева.

От своя страна нейната заместничка и също осъдена на втора инстанция Биляна Петрова, каза следното:

Следите по носа на Иванчева не са от пипане. най-вероятно не е от банкнотите, а от пипане от друг човек, тоест вторично или третично, натривките бяха взети 6 часа по-късно. Ваклин говори едно в съдебна зала, в медиите друго. Как може на километри разстояние да види какво става?

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари