Десислава Атанасова: Заявките за 4 моста на Дунав звучат нелепо

0
Безвремието на служебните и предизборни управления свърши, отсече русенската депутатка
Безвремието на служебните и предизборни управления свърши, отсече русенската депутатка

Безвремието на служебните и предизборни управления свърши

"ПГ на ГЕРБ-СДС осъзнава ролята си на монолитна опозиция. Ще предложим опита, експертизата и идеите си за излизане от тежката ситуация, в която страната ни се намира."

С тези думи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова започна изказването си от парламентарната трибуна в началото на новия политически сезон, предаде репортер на БГНЕС.

"България влиза в новата бюджетна година без бюджет. Бюджетната рамка, която ще бъде приета, ще покаже потенциала на настоящето управление. Наблюдаваме пориви за авантюризъм и бездействие.

Не е ясно колко ще е инфлацията, какъв ще е дефицитът. За първи път няма повишение на минималната работна заплата и пенсиите, а заявките за 4 моста на Дунав звучат нелепо. Темата за Еврозоната и Плана за възстановяване отсъстват. Различните кризи няма да се решат от само себе си", подчерта Атанасова.

Гледайте на живо първото за годината заседание на Народното събрание

Тя очерта два пътя пред страната в началото на 2022 година и добави, че ГЕРБ избира този, който дава възможност да преодоляване на кризите.

"Безвремието на служебните и предизборни управления свърши. Време е правителството да представи управленската си програма, да потърси обществено съгласие по нея и да я осъществи", заяви още Атанасова.

"Необходими са политически действия, които не винаги носят аплодисменти на тези, които ги взимат. България е поставена в сложна ситуация относно преговорите с РС Македония за членство в ЕС. Политическата криза отслаби позицията на страната ни в национален план", каза още Атанасова и припомни, че по време на управлението на ГЕРБ е бил изграден национален консенсус по темата. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Десислава
    Дали ще видим някога Атанасова отново в Русе освен като кандидат за депутат на избори и на тв екрана? Тя отдавна си живее в София. Наскоро обикаляше из Разградско като гастролиращ депутат. Родното Дулово я зове.
  • 3
    2
    Ъ?
    А на Плевнелиев плановете какви бяха? Защото още си чакам магистралата до София и скоростният път до Шумен след вече 12 години от мъдрото ви управление и един сантиметър не са направили.
  • 3
    1
    русенец
    Забелязвам, че когато са в опозиция и най-големите недоразумения като Сидеров и дуловската започват да ръсят умни мисли. В случая Деса е права. За какво са ти още 4 моста на Дунав, когато нямаш пътища към тях. Дунав мост 2 от колко години е построен, а пътят към него е от петнадесетокласната пътна мрежа.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари