Десислава Атанасова вече не е депутат

0
Дори напускането ѝ предизвика спорове в пленарната зала за избора ѝ като конституционен съдия
Дори напускането ѝ предизвика спорове в пленарната зала за избора ѝ като конституционен съдия Снимка: БГНЕС

Дори напускането ѝ предизвика спорове в пленарната зала за избора ѝ като конституционен съдия

Дългогодишната шефка на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова вече не е депутат. Преди минути Народното събрание прие оставката ѝ със 135 гласа "за" от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС. "Против" гласуваха 31 от БСП, ИТН и един от ПП-ДБ.

Дори напускането на парламента на Атанасова предизвика спорове и нови коментари в пленарната зала за избора ѝ като конституционен съдия. Първо от "Възраждане" изчетоха декларация, в която призоваха президентът Румен Радев да не ходи на клетвата на на Атанасова и Борислав Белазелков. После пък колегата на Атанасова Тома Биков реши да я защити, като от трибуната поиска да чуе аргументи за това защо и от кого би била зависима, пише вестник 24 часа.

"Единственото обвинение е, че тя е била народен представител от ГЕРБ. Ние няма да позволим да се лустрират хора от ГЕРБ само за това, че се от ГЕРБ. Нямаме такава практика, няма и да имаме. Така че обвинението, че някой е член на ГЕРБ, за нас не е съществено. Даже не ни интересува кой как възприема членовете на ГЕРБ", предупреди Биков. Той обясни, че партията няма против натиска върху Атанасова, защото тя се е справила с него.

"Това е политически избор, да, защото Народното събрание е най-политическата институция. В нея участват само партии", посочи той.

От "Възраждане" обаче се обидиха и попитаха защо може Атанасова в Конституционния съд, но не може Николай Дренчев да е председател на комисията за контрол над службите.

"Днес на комисия по правни въпроси ще гласувате политическа лустрация срещу "Възраждане" и господин Дренчев", каза заместник-председателят на партията Цончо Ганев.

В 11:30 часа днес членовете на правната комисия ще се съберат на извънредно заседание, за да гласуват промените в правилника на Народното събрание, така че председателството на комисията за контрол над службите вече да не се предава на ротационен принцип между всички партии. Причината е, че дойде редът на "Възраждане", което разгневи ГЕРБ и ДПС, които предупредиха, че заради това националната сигурност е в опасност. И инициираха промени в правилника, така че хората на Костадин Костадинов да не могат повече да оглавяват комисията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    8
    Прецакат ли я.......
    ....ще ги изпържи ....
  • 15
    7
    Прекрасна Новина
    Дуловската стюардеса не е депутат.Идеално.И сега и конституционен съдия да не стане и да и духнат под опашката,най добре.Да оди на Дулово да сади и нере кайсии.Приляга и и да стане член на местното Де Пи Се
  • 22
    6
    Странно
    През последните месеци Д.А. беше по-ниска от тревата и по- тиха от водата. Защо ли?
  • 21
    5
    Читател
    Местните купувачи на преференциални и други гласове по време на избори ще си починат, защото дуловската мадона вече играе в друг отбор.Тя премина през много инстанции. 95% от българите си казаха мнението.То беше свързано с дебелоочие, присъщо на една самозабравила се,която използва НС като за свой бизнес,а от утре облича тогата като член на най високата институция у нас Конституционния съд.Това което симулативно обеща на русенските ибиратели,отива в забвението.
  • 20
    4
    KOKO
    Декра-строй няма да получава държавни поръчки и да облажва - Дуловската Пр---а П---а
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари