Десислава Атанасова: Украйна трябва да е стабилна, да е в ЕС и НАТО

0
България застана на светлата страна на историята
България застана на светлата страна на историята

България застана на светлата страна на историята

Вчерашният ден ще бъде помнен, защото думите на благодарност бяха искрени. Да, България застана на светлата страна на историята. Имаше дни, в които инициирахме покана към президентът Зеленски, но НС не прие. Вчерашните разговори бяха насочени в посока, че на Украйна ѝ е нужна помощ и подкрепа. Украйна трябва да е стабилна, да е в ЕС и НАТО, защото това означава сигурност и стабилност на целия регион. Ние, които изповядваме едни и същи ценности трябва да я подкрепяме. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова в предаването „Панорама“ по БНТ.

Всички ние от ГЕРБ-СДС, ПП, ДБ и ДПС сме убедени, че тези решения са правилни, макар и не навременни, те ясно показват евроатлантическия ни път, подчерта тя.

„Ние винаги говорим ясно, категорично и на висок глас. Когато даваме своята подкрепа, тя е с ясна отговорност. Законът за държавния бюджет има редица теми, по които имаме критики, както и изземването на средства от БЕХ и по отношение на средствата в МВР. Ние подкрепяме справедливите искания на служителите за увеличения на заплатите. Ще настояваме да се увеличи бюджетът за култура, както и средствата за НОИ. Има орязани средства на религиозните институции. Ще настояваме да се реализира управленската програма на ГЕРБ", каза Атанасова по повод критиките към колегите им от ПП-ДБ.

„Г-н Димитър Радев в последния си мандата като гуверньор на БНБ работи много усърдно, за да сме част от ЕРМ 2. За неговите професионални качества няма нужда да убеждавам колегите и аудиторията. Той трябва да получи подкрепа за втори мандат. По останалите регулатори, мандатите на управителите са изтекли. Най-бързо трябваше да се вземат решения за управители на НЗОК и БНБ“, изтъкна председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

„Ние категорично смятаме, че темата с въвеждане на еврото в България не може да бъде отдалечена през 2043 г. Въпросът касае международен договор. Нашето гласуване беше напълно осъзнато и аргументирано“, подчерта Десислава Атанасова.

„Бойко Борисов е без имунитет повече от 12 г. Тук въпросът влиза в политиката и излиза от съдебната система. Това беше политическа дъвка, ползвана от нашите политически опоненти. Имунитетът ще бъде свален и не виждам защо да продължаваме да коментираме тази тема. Ние ще продължим да сме конструктивна опозиция“, каза още Атанасова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    7
    Читател
    Уважаеми собственици и редактори на предпочитания от мен сайт. Не ми шкартирайте написаното по отношение на нещо доказано. Не пускайте "мътната" вода по Дунав, останете верни на принципите си .Иначе, Деса си остава Деса, хората по долу са я окачествили.
  • 7
    6
    123
    Нито ще е цяла, нито ще стабилна, нито ще е в ЕС, нито ще е в НАТО. За абсолютно всички тези мечти трябва да попитате Владимир. Сметки без него е абсолютно невъзможно да си направите.
  • 10
    5
    ДУЛОВО
    ,А Дулово от какво е част или за къде се гласи и с какво из делиормана
  • 10
    4
    Абе, путко слънчасала...
    Какво разбираш ти от политика, навря се там благодарение на долната си част от тялото /в преносния и прекия смисъл на думата/ и от една проста юристка на болницата в Русе мислиш, че може да управляваш държавата. Но такива му трябват на бат Бойко, на всичкото отгоре си и миризлива /така казват шофьорите от НСО/...
  • 14
    3
    Свободен
    Оставка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари