Трима полицаи са разстреляни в САЩ

0
Убитите полицаи се опитвали да връчат заповед за изземане на огнестрелно оръжие от осъден престъпник
Убитите полицаи се опитвали да връчат заповед за изземане на огнестрелно оръжие от осъден престъпник

Убитите полицаи се опитвали да връчат заповед за изземане на огнестрелно оръжие от осъден престъпник

Трима служители на реда бяха убити, други четирима бяха ранени, а един заподозрян е бил открит мъртъв в Шарлът, Северна Каролина, съобщи местната полиция снощи, цитирана от Ройтерс.

Президентът на САЩ Джо Байдън е бил уведомен за случая и е разговарял с губернатора на Северна Каролина Рой Купър, съобщи Белият дом.

Началникът на полицейското управление на Шарлът-Мекленбург Джони Дженингс заяви на пресконференция, че тримата убити полицаи са били част от оперативна група, съставена от служители на множество агенции.

"Днес е изключително трагичен ден за град Шарлът и за полицейската професия", каза Дженингс. "Днес загубихме няколко герои, които просто се опитваха да поддържат сигурността на нашата общност", добави той.

Убитите полицаи се опитвали да връчат заповед за изземане на огнестрелно оръжие от осъден престъпник. Те пристигнали в жилището, в което се намирал заподозреният и той открил огън по полицаите, каза Дженингс. Те отвърнали на огъня и заподозреният бил убит в двора на къщата.

След това по полицаите бил открит огън от вътрешността на къщата.

Екип специално обучени полицаи влязъл в къщата и задържал двама души, които били вътре. Дженингс заяви, че се смята, че поне един от тях е стрелял по полицаите.

Освен тримата убити полицаи, Дженингс каза, че четирима други служители на полицейското управление на Шарлът-Мекленбург, които се отзовали на място, са били простреляни. Единият служител е в критично състояние, а състоянието на другите трима е стабилно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари