Деси Радева тропна хоро в Града на липите

0

На дълго, почти изцяло женско хоро насред старозагорския парк „Артилерийски“ се хвана първата дама Десислава Радева късно вечерта в петък.

Съпругата на президента Румен Радев на няколко пъти подчерта, че е в Града на липите инкогнито и че не желае нейни снимки да бъде използвани от официалните медии, пише Монитор.

Това не попречи десетки от присъстващите на четвъртата фолклорна среща „Верея и приятели 2017“, организирана от нашенци по света, със съдействието на Агенцията за българите в чужбина да си направят селфита с нея и на мига да ги публикуват в социалните мрежи.

Разбрах за срещата в Стара Загора от президента, който имаше официална покана да присъства, но е възпрепятстван и затова изпрати само поздравителен адрес. Тук съм неофициално с приятелка, защото наистина харесвам фолклора и ми е приятно да слушам народни песни и да гледам танците“, лаконично заяви президентшата под погледа на охранител от НСО.

Пожелавам ви успех в мисията да пазите и популяризирате българските традиции. Вярвам, че най-ценното признание за упоритите ви усилия е възторгът на младите българи, с който преоткриват чрез вашите изпълнения своята кодирана обич към отечеството. Бъдете здрави и изпълнени с вяра, че силата на националната ни общност е в съхранените корени на родолюбието и във всеки красив български стих“, се казва в посланието на президента Румен Радев към участниците.

Организаторката Мария Христова от БГ-фолк „Верея“ – Чикаго с президент Константин Маринов уточни, че на поканата й за участие са се отзовали нашенци от Испания, Северна Ирландия, Детройт и Калифорния, специално пристигнали певицата Бинка Добрева и Александър Райчев. Тя призна, че никой не знае броя на фолклорните състави по цял свят, буквално всеки месец получавала съобщения за новородени.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари