Десетки шофьори са "ужилени" от монтьор с две присъди

0
Ива плаща 2 000 за ремонт на колата си, а майсторът и една гайка не е отвинтил
Ива плаща 2 000 за ремонт на колата си, а майсторът и една гайка не е отвинтил Видео: bTV

След новината за изкарване на автосервизите на светло ни заля лавина от зрителски сигнали за фалшиви сервизи.

Десетки шофьори твърдят, че са измамени от монтьор с две присъди за работата си, предаде bTV.

Преди няколо месеца Ива Каранешева оставя семейната кола при кварталния майстор. Освен конкретния проблем, монтьорът намира още няколко спешни части за подмяна. Ива и съпругът ѝ плащат 2000 лева за ремонт, който трае 2 месеца. 

Оказа се, че той абсолютно нищо не е пипнал по нея. Както казаха хората от другия сервиз, една гайка не е отвил, въпреки че той твърди, че абсолютно всичко е сменено”, обяснява Ива. 

Ива Каранешева

Васил Здравков платил само 230 лева за ремонт. Такъв обаче също не получил. „Започна се: Върни парите, ще ги върна. Понеделник, четвъртък, събота, петък, търкаля се във времето”, разказва Васил.

Намираме монтьора Дамян Радев пред дома му, където потърпевшите оставяли колите си за ремонт. „Аз ремонти не правя. Да виждаш някъде сервиз? Нямам”, категоричен е той. 

Ремонт на кола

Твърди, че е бил коректен към клиентите си и че е оклеветен.

Аз каквото е трябвало съм написал. Те са си подали жалбата, дал съм обянения и това е, друго не мога да кажа. Лични мотиви са, няма какво да се защитавам, аз не се чувствам виновен, за да се защитавам”, подчерта Дамян Радев. 

Пред къщата на монтьора има няколко спрени автомобила. Той твърди, че са на негови приятели, но според потърпевшите са на новите му клиенти. 

Дамян Радев има две присъди – условна за части, които не е подменил, а са му платени, и глоба за кражба – за част, взета от кола, която ремонтирал.

В полицията в момента са подадени няколко десетки жалби срещу него и е образувана нова проверка.

Ива призовава институциите по-скоро да извадят майсторите на светло. „Масово по сервизите идентифицират проблеми, които не са реални, за да накарат хората да си сменят части, които въобще не са за смяна”, посочва тя.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари