Депутатите пият кафе за 64 стотинки

0
Хората с най-големите заплати в България се радват на най-ниските цени
Хората с най-големите заплати в България се радват на най-ниските цени Снимка: Соня Колтуклиева

Хората с най-големите заплати в България се радват на най-ниските цени

Касовата бележка от парламентарното кафене в Народното събрание разкрива интересни факти за цените на напитките, които се предлагат в сградата, където се дават едни от най-големите заплати в България. Журналистката Соня Колтуклиева успя да заснеме тази бележка, която показва, че цената на кафето е само 0,64 стотинки.

Поразително е да се сравни тази цена с тези, които срещаме в други заведения извън парламента. Например, безалкохолната напитка Кока-кола в кен струва 1,45 лв., а самото кафе - само 0,64 стотинки. За картонената чашка, в която се сервира напитката, се начислява такса от 6 стотинки.

Но има едно любопитно наблюдение - ако депутатите решат да пият кафе в стъклена чаша, няма допълнителна такса. Така че за тях кафето излиза точно 0,64 стотинки. Това е доста изненадващо, като се има предвид, че в обикновените заведения цените на кафето започват от 0,70 стотинки и нагоре, дори и при машините за кафе.

Следващият интересен факт, който се издига, е свързан със заплатите на депутатите. Минималната заплата за един народен представител е 5200 лева, като тези, които заемат постове в комисии или изпълняват други функции, получават поне хилядарка повече. Важно е да се отбележи, че това е за работна седмица, съставена само от три дни - от сряда до петък.

Тази информация със сигурност предизвиква въпроси и размишления относно справедливостта на заплатите и отношението към цените на стоки и услуги в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Да си знаете
    Че не живеем в държава с пазарна икономика, ами с планова. Липсват ни само петилетките и един боклук да ни вика, че имало "матриал". Бойкот на всички данъци и ще се оправят нещата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари