Денислав Борисов пристигна в съда под засилена охрана

0

Полицаят - трафикант бе заловен на 4 януари

Окован в белезници и под засилена охрана бе докаран в пловдивския районен съд 23-годишния полицай от СДВР Денислав Борисов, пише "24 часа".

"Съжалявам за постъпката. Бих искал домашен арест." Тази молба отправи към Пловдивския районен съд 23-годишният полицай Денислав Борисов, задържан на 4 януари да превозва 31 нелегални мигранти на магистрала "Тракия".

Баща му Роман Борисов през цялото време плачеше в съда. Вуйчото на обвиняемия, който бе доведен под конвой в залата, заяви, че Денислав трябва да се грижи за болните си баба и дядо. "Моят племенник е добро момче. Помага вкъщи на баба и дядо, на по-малкия си брат, на майка си, която е със заболяване на костната система. А баща му трябва да се грижи за прехраната на семейството", изтъкна вуйчото Стоян Стоянов.

По думите му Десислав трябвало да си грижи за паленето на печката на баба му и дядо му. "Качва дървата. В същото време помага и на по-малкия си брат", изтъкна Стоянов.

Адвокатката на задържания изтъкна, че инфлацията и високите цени подтиквали младите към изкушения, тъй като със своите доходи не можели да се издържат.

По думите ѝ Денислав имал алергия и в ареста не било подходящо за него. "Там няма да бъде превъзпитан. Това ще стане в неговото голямо и сплотено семейство", каза тя.

Прокурорът Георги Коджаниколов изтъкна, че деянието е с висока степен на обществена опасност. "Извършено е от полицай, призван да пази обществения ред", каза той.

Припомняме ви, че на 4 януари Борисов бе заловен да превозва 31 мигранти по магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Бил е с полицейската си униформа зад волана на бус, ескортиран от други двама съучастници - барман и готвач от Перник.

Денислав Борисов работи в полицията от 2 години. Няколко месеца е бил в неплатен отпуск. На 31 декември е изтекъл последният му болничен и по график е трябвало да се върне на работа в петък.

23-годишният Борисов е служител в сектор „Специализирани полицейски сили” към СДВР, е спрян около 8:30 часа сутринта на 4 януари на магистралата край Пловдив. Попитан от колегите си какво превозва, той не е дал смислени обяснения, но се е легитимирал със служебна карта вероятно, разчитайки, че по този начин ще отклони проверката.

След като е задържан, обяснил пред разследващите, че станал каналджия, защото имал кредит. Признал, че и друг път е участвал в трафик на чужденци. Повдигнато му е обвинение за трафик на бежанци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Кирил
    Инфлацията го е накарала няма такава държава
  • 9
    2
    ???
    Полицайчетата нови половината са сбъркани криминални наркоманчета (женските са мурви на мутрите), другата половина са само сбъркани. Колко сбъркан трябва да си, че да станеш полицай днес ?
  • 8
    1
    Дхай
    Бих искал домашен арест. Е бахти и наглото копеле. Това не ти е концерт по желание. Мухал скапан
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари