Делян Добрев: Сметките за парно ще скочат пет пъти

1
Той обвини управляващите, че говорят за борба с инфлацията, а действат в обратна посока
Той обвини управляващите, че говорят за борба с инфлацията, а действат в обратна посока Снимка: БНТ

Сметките за парно през следващия отоплителен сезон ще скочат с близо пет пъти, прогнозира депутатът от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Той отправи обвинения към правителството, че чрез действията си, оскъпяват газа у нас като връщат посредниците. По думите на Делян Добрев новият изпълнителен директор на "Булгаргаз" Людмил Йоцов търгува синьо гориво чрез бившия си работодател.

"Един частен търговец на газ си слага директора като директор на държавното дружество. И от деня, в който този директор поема поста, той започва да си търгува със старата си фирма. Държавата сама трябва да си купува газа, а не през посредници. Ама ако си купува сама газа, големият производител няма как да даде комисионни. Докато, ако е някой посредник, надува цената с колкото си решат и ще ви кажа колко е това надуване - цената от Газпром беше за май 75 евро, сега ще го купуваме газа между 100 или 105 евро. За 2 млн. мегаватчаса това е близо 120 млн. лв. само за май." - каза Добрев

По думите му същата схема се повтаря и в Националната електрическа компания.

"Вчера разбрахме, че в петък следобед са сменили директора на НЕК и познайте кого са сложили - един търговец на ток. Мартин Георгиев, който е дълги години търговец на ток, става директор на НЕК - това е все едно да пуснете вълка в кошарата." - каза Добрев.

В студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият енергиен министър посочи, че не е вярно, че липсва решение на МС за отказ от плащането в рубли към Русия и подчерта, че представителите на БСП също са гласували в полза на това. Той обвини управляващите, че говорят за борба с инфлацията, а действат в обратна посока.

"Министерски съвет говори за антикризисни мерки, което е да намалиш цената на тока и газа, а не да ги увеличиш. От днес бизнеса няма да получава компенсации за тока - това е с 35%-40% цена нагоре. Газът скача с 35% - за каква борба с инфлацията говорим?"

Делян Добрев заяви, че ГЕРБ при никакви условия не би управлявал заедно с "Продължаваме промяната". Според него БСП няма да изпълни заканите си да напусне коалицията, ако парламентът реши да предоставим военна помощ на Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Читател
    Както Теменушка,така и Делянчо бяха клиенти на прокуратурата,измъкнаха се като мокра връв и днес тичат по редакции,сайтове и студия,да говорят,колко щеше да добре на българите,ако те двамата управляваха енергетиката,промишлеността и още каквото им се падне в шапката на фокусникът. Деляне птицо граблива,не баламосвай хората,като ломотиш,че през предстоящата зима,ще влезем според акъла ти в някакъв нечуван апокалипсис.Това е едно предизборно притеснение на българите от твоя страна,което няма да проработи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари