Делото срещу винетките става публично. Всеки може да се включи!

30

След като правителството гласува в края на 2015г, винетката за месец за леките автомобили от 25 лв. става на 30 лв., а седмичната – се увеличава на 15 лв.

Въведе се смесена система за плащане на движение по пътищата. Моторните превозни средства до 3,5 тона ще плащат винетки, а по-тежките ще плащат на километър изминато разстояние“.

АПИ, Гранична полиция, КАТ и НАП ще разработят съвместно в тримесечен срок т. нар. ТОЛ система. След това ще се избере изпълнител, който да въведе в експлоатация през 2017 или 2018 г. тази нова система“, посочи министър Павлова в едно от своите интервюта.

Високите цени на винетните стикери отключиха като тайфун масово недоволство на шофьорите в страната, бяха организирани масови протести в цялата страна като блокираха основни възлови пътища с автомобилно шествие.

От  протести нямаше отзвук в парламента, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви, че новите цени няма да бъдат преосмислени. Събраните от винетки суми ще се използват изцяло за ремонт на пътища.

Но войната срещу скъпите винетки не спира до тук, в края на 2015г, Николай Филев завежда дело във Върховния административен съд, пише bultimes.com

Съдът е решил, че той е правоспособен водач с автомобил, чиито права са засегнати от новите винетки, защото той няма да може да се движи по републиканските пътища, ако не плати таксата от 97 лева.

До 2 февруари всеки недоволен от новата цена шофьор може да се приобщи към делото, ако е правоспособен и има автомобил.

„Без Дупки“ приканват всички недоволни от новите цени да се присъединят към делото с колективна жалба!

ВНИМАНИЕ! НЕКА ВСИЧКИ СЕ ВКЛЮЧАТ В ДЕЛОТО С КОЛЕКТИВНА ЖАЛБА! СПОДЕЛЯЙТЕ!

Линк във фейсбук с подробности как да се включите: bezdupki

Източник: bultimes.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари