Не бързайте да си купувате винетка!

21
ВАС трябва да се произнесе окончателно по делото срещу повишените цени
ВАС трябва да се произнесе окончателно по делото срещу повишените цени

До месец Върховният административен съд (ВАС) трябва да се произнесе окончателно по делото срещу повишените цени на винетките от началото на 2016 г., които са в сила и тази година.

Днес петчленен състав на ВАС разгледа делото на втора инстанция и го обяви аз решаване, за което срокът по закон е 1 месец, но той е инструктивен.

През юли 2016 г. стана известно, че тричленен състав на ВАС отмени тарифата за новите цени на винетките стикери. След като Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) обжалва решението, процесът стигна до втора инстанция. Тарифата бе атакувана от няколко неправителствени организации, като след това и прокуратурата също изрази мнение, че в жалбите срещу по-високите цени има основание, тъй като с тарифата не са спазени разпоредби от Закона за нормативните актове.

Днес представителят на прокуратурата поиска от съда да потвърди решението на първа инстанция, което е за отмяна на новите цени. Според прокуратурата жалбите на Агенция "Пътна инфраструктура", Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерския съвет са бланкетни. Жалбоподателите не посочват никакви нови доказателства за своята теза, аргументира се още прокурорът в близо 20-минутното си изказване.

Източник: Faktor.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари