ДБ се смятат за "ястреба" в коалицията

0
Искат части на НАТО у нас
Искат части на НАТО у нас Снимка: БТА

"Не бих казал, че парламентът е останал разделен, декларацията бе приета от всички партии, като само една точка - за санкциите срещу Руската федерация бе оспорена от някои партии (БСП и "Възраждане"). Това е обяснимо с оглед историческата или идеологическата основа на партиите".

Това каза пред БНТ депутатът от "Демократична България" Атанас Славов във връзка с декларацията, приетата от Народното събрание по отношение на войната в Украйна.

Славов подчерта още - ДБ още от самото начало настоявали санкции да бъдат записани в документа, за да сме в крак с действията на европейските ни партньори. "95% от декларацията бе приета. Институционалната ни позиция е ясна и единна и това трябва да се каже на българското общество."

"Ако трябва да се изразя образно, "Демократична България" е ястребът в коалицията. Ние ясно го показваме, настояваме да има многонационален съюзнически контингент в България, не само създаването на тази батальонна група, която да е под българско командване. Нека бъде създадена тази батальонна група, но трябва да покажем, че НАТО е единно", категоричен бе народния представител.

Именно това ще бъде оттук нататък основно искане на "градската десница" - дислоциране на партньорски сили в страната ни, като причината е променилата се рязко геополитическа обстановка.

Правителството е единно и категорично не може да се говори за риск от разпад на управлението заради въпроса за санкциите, посочи Славов. И отново разкритикува колебливата позиция на външния министър Стефан Янев - "От самото начало окачествихме действията на Русия като агресивни военни действия. Изказванията на политиците трябва да са на висотата на своята отговорност и да не раздухват допълнително страхове в гражданите."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    1
    Алена
    Още не мога да разбера защо тези от ДБ се мисля за толкова голям фактор !? Та те са просто поставени пионки и изпълняват чужди интереси ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари