Андрей Райчев: Коалицията между ГЕРБ и ПП не е желана нито от едните, нито от другите

1
Имаме геополитически проблем, че сме на място, което ни харесва, но където изискванията са други
Имаме геополитически проблем, че сме на място, което ни харесва, но където изискванията са други Снимка: БТА

Имаме геополитически проблем, че сме на място, което ни харесва, но където изискванията са други

Коалицията между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ не е желана, а принудителна. Не е желана нито от едните, нито от другите. Това мнение изрази социологът Андрей Райчев по време на дискусията на тема „Политическата криза – възможни решения и отражението им върху местните избори“, организирана от аналитичния клуб за прогнози „Екзаминър“.

Според него България се намира не в политическа криза, а в геополитическа. Тя се състои в стратегическата принадлежност към НАТО, ЕС. Имаме геополитически проблем, че сме на място, което ни харесва, но където изискванията са други. Ако се разгледа по същество членството на страната ни в момента – отговорът ще е не, обясни Райчев.

Аналитичният клуб за прогнози „Екзаминър“ е независимо сдружение на анализатори и експерти, сред които гл. ас. Димитър Найденов, доц. Татяна Буруджиева, Юлий Павлов, проф. Румяна Коларова, д-р Любомир Стефанов и др.

На събитието участват политолози, социолози и анализатори като Юлий Павлов, Андрей Райчев, Антоанета Христова, Боряна Димитрова, Васил Тончев, Даниел Смилов, Димитър Ганев, Евелина Славкова, Кънчо Стойчев, Любомир Стефанов, Милен Любенов, Михаил Константинов, Огнян Минчев, Петър Чолаков, Първан Симеонов, Юри Асланов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари