Дъждът предизвика късо съединение в къща в Ценово

0
Дъждовната вода попаднала върху електрическата инсталация в имота
Дъждовната вода попаднала върху електрическата инсталация в имота

5 сигнала за пожари са наложили намесата на дежурните екипи на РДПБЗН – Русе през изтеклите 3 денонощия.

На 6 юли в 09:44 часа един екип от Втора РСПБЗН е изпратен на бул. България в Русе,  за да гаси пожар в лек автомобил „Опел Астра“, който се запалил заради техническа неизправност по време на движение. Пострадали хора няма.

На същата дата в 14:08 часа екип от Първа РСПБЗН е насочен по сигнал за пожар в сухи треви и храсти на ул. Капитан Добрев в Русе, до училище "Алеко Константинов". Вероятно небрежност при боравене с открит огън е станала причина за инцидента, отчитат огнеборците. Пожарът е локализиран и изгасен на площ от около 300 кв.м., няма нанесени щети.

В събота екипи от РСПБЗН - Ветово и Първа РСПБЗН -Русе са гасили пожари в сухи листа и храсти на адрес в гр. Ветово и в отпадъци в строителен обект в гр. Русе. При тези инциденти няма пострадали хора, като не са отчетени и материални загуби.

За времето от 16:25 до 17:10 в събота часа екип на РСПБЗН-Бяла се е отзовал на сигнал за възникнал пожар със силно димоотделяне в имот в с. Ценово. При пристигане на място пожарникарите са установили, че заради проникване на дъждовна вода, попаднала в пряк контакт с тоководещите части на ел. инсталацията в имота, е възникнало късо съединение. Екипът изпратен на място не е извършвал гасителни действия, тъй като съсед на стопанката се е намесил навреме и е помогнал да се предотвратят по-сериозни последици.

В неделя пожарникарите са имали само едно излизане по сигнал за тлеещи въглища, самозапалили се в двора на фирма, намираща се в гр. Бяла.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари