Дъщерята на Димитър Цонев: Лекуваха татко от летен вирус!

0
Деси отвръща на нападките на лекарите, че баща й е приет за лечение със 7 часа закъснение
Деси отвръща на нападките на лекарите, че баща й е приет за лечение със 7 часа закъснение

Топ журналистът на БНТ Димитър Цонев, който преди пет дни беше повален от масивен инсулт, първоначално е лекуван от спешните медици като болен от вирусна инфекция.

Това обясни дъщеря му Деси Цонева, предаде „Всеки ден".

Лекар от столична клиника коментира, че публицистът от БНТ e приет за лечение със 7 часа закъснение, което е основната причина състоянието му да е толкова тежко. Медици изразиха съмненията си, че семейството не е реагирало адекватно и не е оказало първа медицинска помощ на журналиста.

Това категорично не е вярно. Първо, абсолютно грозно е да бъде обвинява майка ми, която е в особено тежко положение и всичко в момента е на нейната глава. Тя по цял ден е в болницата до баща ми, затова да бъде нарочена по този начин, че е проточила лечението му, не е справедливо. Освен това на татко не му бе лошо във Варна. На 100 километра от София спряхме да хапнем. Татко изпи една бира, изяде половин кюфте с люта чушка и после запали цигара. Тогава изведнъж му се зави свят и му стана лошо", навлезе в детайли щерката на Митко Цонев, която върви по неговите стъпки в телевизията.

„Относно това, че сме му дали захар, причината е, че и преди години той направи хипогликемична криза и тогава мама го спаси със захар. Затова в събота решихме, че отново е събрал границите на кръвното и му дадохме захар, за да го стабилизираме", категорична бе Деси.

По-късно в колата Митко Цонев се оплакал, че много го боли вратът. Тогава жена му Мариана го попитала дали пък не е аневризъм, но той отхвърлил такава възможност. „Предложихме му направо да отидем в болница, но тате отказа. Затова и се прибрахме вкъщи, където веднага си легна. После мама го намери в много тежко състояние, вече повръщаше жестоко и веднага звънна на Бърза помощ. Не сме се бавили нито минута!", върна лентата внучката на Анахид Тачева и Коста Цонев.

Ние се съмнявахме, че татко го е сполетял микроинсулт, защото в такава ситуация пациентът повръща обилно, но спешната лекарка каза, че това било летен вирус и изобщо няма нужда да се кара в болница. Представете си - дори квалифициран лекар първоначално обърка диагнозата на баща ми, какво остава за нас, дето не разбираме от медицина", изнерви се Цонева.

По-късно, вече в линейката, тв водещият на предаването „Още от деня" се почувствал още по-зле, при което веднага му е поставена инжекция за високото кръвно. „Явно обаче вече е било прекалено късно. Плюс това кажете ми в каква държава живеем? Линейката е била оборудвана само с една кушетка и се движела без амортисьори. Така ли се транспортира тежко болен човек", вдига рамене наследничката на Димитър и Мариана Цоневи. 

По думите й експертът, който пред „Всеки ден" обясни, че е трябвало пациентът да получи поне един аспирин, за да разреди кръвта му и така да се спаси част от мозъка, е тотално объркан. „Ако му бяхме дали аспирин, щяхме да го убием. Добре че не сме го направили - в неговото състояние това би било ужасно", отсече Цонева.

Искам специално да кажа, че никой не обвинява майка ми за трагедията. Крайно обидени сме от тези внушения. Тя направи абсолютно всичко, което е трябвало да направи и продължава да прави всичко. Състоянието на баща ми се подобрява и скоро се надяваме той се справи с всичко. Важно е да напишете, че никой от семейството не упреква Бърза помощ, но даже щом специалистите са объркали диагнозата, камо ли ние, нормалните хора, можем да я познаем. Искам и чрез вашия вестник да благодарим на екипа на Военна болница, където по желание на майка ми го закараха. Мили лекари, вие сте невероятни, благодарение на вас Димитър Цонев още е жив, благодарим ви от цялото си сърце", завърши дъщерята на тв легендата.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари