Близките на Митко Цонев назоваха две от причините за инсулта му

0
Анахид Тачева съсипана от бедата със сина й, спешно се е прибрала от чужбина
Анахид Тачева съсипана от бедата със сина й, спешно се е прибрала от чужбина

Борбата за живота на Димитър Цонев продължава!

Състоянието на известния водещ, който получи инсулт в неделя, все още е критично и тежко, съобщиха от Военномедицинска академия, където полагат грижи за него. Лекарите не смеят да му направят никаква операция все още, като се извършва емболизация - това е изчаквателно поведение, овладява се инсултът, съобщиха лекари от болницата.

Вчера сутринта са му направили и изследване със скенер, но въпреки това не посмели отново да оперират, тъй като не бил стабилизиран."На пациента предстоят много и терапевтични, и оперативни процедури. На този етап не можем да коментираме прогнози", коментира началникът на Военномедицинска академия генерал-майор член-кореспондент професор Николай Петров, д.м.н..

Трагедията с известния телевизионер накара цялото му семейство да се събере и да се обедини в молитвите си за неговото здраве. Сред тях е и майката на Цонев - телевизионната легенда Анахид Тачева. Тя пристигнала страшно бързо в България, след като разбрала, че синът й е толкова зле, пише в. „България днес”. Тачева не била в родината си, когато вестта за състоянието на Митко я застигнала. Тя спешно се върнала от чужбина и веднага отишла в болницата. Телевизионната водеща била съсипана от вестта и въобще не очаквала, че такова нещо може да се случи с детето й.

В същото време близките на Димитър Цонев са убедени, че многото стрес покрай работата и неговата всеотдайност са една от причините, които може би са довели до получаването на мозъчния удар.

Телевизионният водещ е приет в болница в понеделник, след като получи масивен инсулт. Съпругата му Мариана обясни, че лекарите се борят за живота му. Семейството се прибирало в неделя от почивка в Евксиноград, където са били заедно с дъщеря им Деси Цонева и внучето им. Цонев шофирал и изминал около 300 км от Варна към София. Те решили да спрат и да хапнат, когато Цонев обяснил, че му е лошо и го боли главата.

Когато тръгнали пак за София, зад волана застанала съпругата на Цонев, а той полегнал на задната седалка. През цялото време се оплаквал от силно главоболие и болки във врата. След като стигнали вкъщи, му станало още по-зле, изпотил се и тогава се обадили в болницата.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари