Битката за живота на Димитър Цонев продължава, засегнати се центровете на дишане в мозъка

0
На втория контролен скенер, който му беше направен след обяд, са установени две аневризми в артериите в основата на главния мозък
На втория контролен скенер, който му беше направен след обяд, са установени две аневризми в артериите в основата на главния мозък Снимка: БГНЕС

Битката за живота на популярния тв водещ Димитър Цонев продължава.

Той е бил докаран в събота вечерта с масиран инсулт във Военно-медицинска академия, където лекарите вече 20 часа борят да го стабилизират.

"Много е зле. Ситуацията е катастрофална!", не скриват притеснението си докторите от реанимацията, където журналистът е приет за лечение. "Дано се случи чудо и да се оправи", моли се и съпругата му Мариана, съобщи Епицентър.бг.

На втория контролен скенер, който му беше направен след обяд, са установени две аневризми в артериите в основата на главния мозък, но се предполага, че те са повече. "Кръвоизливът е масиран, започва от мозъка отзад, но обхваща по-голяма част, засегнати са центровете на дишане" , казват лекуващите.  

Засега не може да се установи каква е причината за този масивен инсулт, след като се знае, че Димитър Цонев е спортист и много стриктно е следял здравословното си състояние. Плувал редовно сутрин по 1000 метра, пиел сокове, следял си сърцето и кръвното налягане. Лекарите смятат, че или е получил внезапно високо кръвно налягане, или е имал вродена слабост на артериалните стени.

Вчера заедно със съпругата си, дъщеря си и внука си Янчо тв водещият се е върнал от почивка в Евксиноград. По пътя му станало зле, оплакал се от болки в главата, а след като се прибрал вкъщи вече не можел дори да диша. Веднага е бил откаран във Военна болница, където е започнало спешното му лечение.

"Всичко, каквото можем, правим, за да го стабилизираме!", увери ни шефът на ВМА ген. Николай Петров. "В такива случаи трябва да се изчака поне 24 часа. Едва тогава могат да се дадат някакви прогнози.

Дано Бог е с него!"

Източник: Епицентър.бг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари