Държавата ще поеме здравните осигуровки на бежанците от Украйна

0
За да се случи това обаче са необходими спешни законодателни промени
За да се случи това обаче са необходими спешни законодателни промени Снимка: МЗ

Държавата ще поеме осигуровките.

За да се случи това обаче са необходими спешни законодателни промени. С тях ще бъдат уредени здравните права на украинците, поискали временна закрила у нас.

"С акт на МС ще бъде определено за какъв период ще бъдат осигурени, кои групи ще бъдат осигурени за сметка на държавата. Тоест всичко зависи в конкретика от решението, което някой ден ще вземе МС. МФ има различни разчети с възможни в момента икономии в някои направления, оттам да се финансира, не със здравните осигуровки на българките граждани", заяви доцент Васил Пандов - началник на кабинета на здравния министър, предава БНТ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    2
    ТЕЛКА
    Имам 22 години осигурителен стаж. II-ра категория. Срам, не срам, нямам 6 000 лева за протезиране на тазобедрена става. Ами ... нямам. Единствената държава в ЕС, която не покрива цената на протезите е България. Не бе, не за друго. Идеята е да се върна на трудовия пазар, да плащам ОТНОВО данъци и осигуровки, че да имате за украинците.
  • 10
    1
    Двоен аршин, пак!
    На българските кожи - дране! На останалите - компромиси, нали!? Важното е, че не е важно откъде ще идва компенсацията?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари