Даряват органите на 3 годишно момиченце

0

Смъртта на 3-годишно момиченце спаси шестима други човека.

Покъртителната история е на малката Джорджия, която внезапно умира от мозъчна аневризма на плажа, докато е на почивка с родителите си в Египет на Коледа през 2013 г.

Всяка вечер преди майка й Илзе да заспи, слуша запис от сърдечния ритъм на дъщеря си през последните трагични моменти от живота й.
Момиченцето така и не се събужда от комата, в която изпада, и родителите взимат решение да изключат животоподдържащата система и да дарят органите на Джорджия на нуждаещи се хора.

Днес, почти 18 месеца, след като детето колабира на египетски плаж, родителите и братчето й се утешават с усмихната снимка на бебе - едно от четирите деца, които органите на Джорджия спасяват.
На шестима други пациенти са присадени сърдечните клапи и бъбреците на момиченцето.

"Без тези органи тези деца щяха да умрат. Двама младежи получиха и роговиците от очите й - нейните красиви, искрящи сини очи. Ето защо мога да усетя присъствието й. Когато тя беше тук, осветяваше живота на всички. Сега тя спасява животи", споделя през сълзи майка й.

В памет на Джорджия две момичета създават песен за нея, която цели и да повиши осведомеността на хората относно донорството на органи.
С набраните средства от продажбата на песента ще бъде подпомогнато детското отделение в лондонската болница "Кингс Колидж". Именно там момиченцето е преместено след "мръсотията и хаоса" в египетската болница Sharm el-Sheikh, които според майка й допринасят за смъртта на момиченцето.

Мозъчната аневризма представлява балонообразно разширение на мозъчен съд, което понякога се разкъсва и води до инсулт или фатален изход.

Източник: media.framar.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари