Даниел Митов оглави Временната комисия за спирането на руския газ

0
Парламентарната комисия ще проверява фактите около спирането на газовите доставки
Парламентарната комисия ще проверява фактите около спирането на газовите доставки Снимка: архив

Парламентарната комисия ще проверява фактите около спирането на газовите доставки

Временна анкетна комисия ще проверява всички факти и обстоятелства, довели до спиране на газа за България от руска страна, както и проведената процедура по избор на алтернативни доставчици от "Булгаргаз". Предложението на ГЕРБ беше прието единодушно от парламента с 202 гласа „за“, информира БНР.

Мотивите на опозицията са, че трябва да се изяснят причините, поради които "Булгаргаз" не е резервирала капацитет за осигуряване на алтернативни източници и по какъв начин е избрана фирмата посредник - "МЕТ Трейдинг".

Временната комисия ще действа 1 месец, а за неин председател беше избран Даниел Митов от ГЕРБ.

Отхвърлено беше предложението на партия "Възраждане" - временната комисия да е с по-голям обхват и да е за срок от 3 месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари