Даниел Лорер: В ББР има наследени 8 особено проблемни кредита

0
В ББР няма лобистки интереси, тя работи само в полза на малките и средни предприятия, допълни министърът
В ББР няма лобистки интереси, тя работи само в полза на малките и средни предприятия, допълни министърът Снимка: БГНЕС

В БНБ не е подавана молба за промяна на устава на Българската банка за развитие (ББР) за вдигане на тавана от пет милиона лева за кредитна експозиция

Това каза във времето за парламентарен контрол Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа, цитиран от БТА.

Банката ще изпълнява законовата си мисия да подпомага малките и средни предприятия там, където търговските банки не могат да го направят. До миналата година, когато бордът на банката беше сменен, ББР имаше един милиард лева проблемни кредити. Затова има огромни провизии за осем кредита, които са особено големи и особено проблемни, посочи министърът.

Лорел беше запитан от група народни представители дали като принципал на ББР има намерение да промени устава ѝ и да вдигне тавана от 5 милиона лева за кредитна експозиция.

Към края на първото тримесечие се вижда, че ББР няма голямо развитие, каза народният представител Петър Чобанов. Вижда се свиване на кредитния портфейл с 350 милиона лева, намаляване на активите, на депозитите и на приходите на ББР, каза Чобанов.

В ББР няма лобистки интереси, тя работи само в полза на малките и средни предприятия, посочи министър Лорер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари