Даниел Лорер: Не може да се разчита на "Газпром"

0
България умишлено е била държана в зависимост от "Газпром" в продължение на едно десетилетие
България умишлено е била държана в зависимост от "Газпром" в продължение на едно десетилетие Снимка: БГНЕС

България умишлено е била държана в зависимост от "Газпром" в продължение на едно десетилетие

"Българската държава може и трябва да защити българските граждани от високите цени и на електроенергия, и на газ. Това го показа нашата администрация миналата зима, като определихме над 4 млрд. лева за този вид помощи за енергийни нужди на гражданите и на бизнеса".

Това заяви пред БНР бившият министър на иновациите и растежа Даниел Лорер от "Продължаваме промяната" и добави, че няма съмнение, че който и да е на власт през следващата зима, отново ще направи всичко възможно, за да не остави никого на студено.

"Основното нещо, което трябва да бъде ясно на всички, е, че на "Газпром" не може да се разчита", категорично заяви той и уточни:

"Те доказаха, че когато България има най-голяма нужда, те не изпълняват своя договор. България плати за газа, както беше определено по нашия международен договор, а "Газпром" спряха доставките за България".

По думите му е политически несериозен дебатът за връщането на страната ни в преговори с доставчик, който е доказал, че не може да гарантира нашата енергийна сигурност:

"Дълбоко се съмнявам това изобщо да е вариант. Правителството "Петков" до последния си ден работеше за доставки на газ, които се увенчаха със седемте танкера".

Лорер подчерта, че България умишлено е била държана в зависимост от "Газпром" в продължение на едно десетилетие:

"Нито имаме подсигурени терминали за втечнен газ, нито имаме интерконектора с Гърция и всичко това умишлено не се е случило 10 години. ... Политическата отговорност за това, че България е оставена да зависи от един доставчик на петрол и газ, който е Русия, може да бъде обяснена само и единствено с корупционни практики по веригата на тези доставки".

"Протестите са граждански и ние бихме искали да останат такива", каза

Във връзка с предстоящите предсрочни избори и очакваното решение дали ПП ще се яви в коалиция с ДБ Даниел Лорер коментира, че се изчаква дълбок социологически анализ, данни от който се очакват до края на тази седмица.

"Основно е дали избирателите на ПП и ДБ виждат по-силно послание в това двете партии да са заедно още преди изборите, или предпочитат да се явим отделно, с ясното съзнание, че след това ще управляваме заедно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    11
    FakT
    https://i.postimg.cc/wBjSgPnr/adc45320b0f24d69aae4c05488a62da5.jpg
  • 4
    10
    Даммм,
    Още някоя годинка е трябвало да поживее Ади Шикългрубер , че да си довърши започнатото...
  • 4
    9
    ??!!
    о, промяна, твойто име е ЛЪЖА! тези не спряха да лъжат най-нагло и след като паднаха от власт! отврат!
  • 0
    8
    darkaveng
    Лорер, казваш, умен? Не, не сме чували!
  • 3
    7
    сйй
    Време е да поискаме диверсификация на танкерния сащнически газ! Не може, не трябва и не е честно цяла Европа да зависи само от сащ! Настояваме за незабавна диверсификация на танкерния сащнически газ! По всяко едно време сащ може да врътне кранчето и да остави цяла Европа без газ! Няма значение дали това ще го стори дементният джо бидон или друг психопат на сащ! Освен това сащ е агресор и покрай газта оттам ще ни принудят моментално да приемем всичките техни празници, всички техни 99999999 пола, ще ни принудят да примем лгбт извращенията им и куп други античовешки и срещу природата тяхни "ценности"!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари