„Продължаваме Промяната“: България е тласната към това отново да преговаря с „Газпром“

0
Разговорите едва ли ще дадат резултат, а зимният сезон предстои
Разговорите едва ли ще дадат резултат, а зимният сезон предстои Снимка: Булфото / архив

Разговорите с "Газпром" едва ли ще дадат резултат, а зимният сезон предстои 

Беше ни представено едно-единствено решение, а именно „Газпром Експорт“. Разговори с „Газпром Експорт“ са водени нееднократно и от предишния кабинет, но това не даде резултат. Най-вероятно няма да даде резултат и сега, а зимният сезон предстои. Сериозно трябва да се разгледат възможностите за алтернативни доставки“.

Това заявява Радослав Рибарски от „Продължаваме Промяната“.

В рамките на настоящия кабинет беше създаден Кризисен щаб по въпросите на енергетиката, още на трети август. Ден по-късно гръцки официални представители, включително говорителят на гръцкия кабинет, Янис Иконому, съобщиха, че капацитетът на терминала в Ревитуса ще бъде почти удвоен до края на август, напомнят от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

"При наличието на свободен капацитет за разтоварване за нас остава загадка защо договорените количества газ от САЩ бяха отказани. Отказът от договорени количества за нас би означавал, че газовите нужди за есента и зимата са обезпечени, но от днешното съобщение разбираме, че това не е така, а България е тласната към това отново да преговаря с „Газпром“, които едностранно нарушиха действащия си договор с нашата страна", гласи още позицията на партията. 

По-рано на брифинг след заседанието на Кризисния щаб по енергетиката, ресорният министър Росен Христов обяви, че при положение че страната ни ще получи единствено един танкер с втечнен газ от САЩ, вече преговорите с "Газпром", по думите му, са "неизбежни". Той също така прогнозира, че поради влошените отношения между Русия и България, разговорите ще са изключително тежки и интензивни. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Kll:::::::
    Българското общество трябва да знае имената на българофобите/русофобите, обрекли България, българския бизнес и обществото на глад, мизерия и социален разпад - русофобите/българофобите: ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, армани сбърканяни, хаджигенофци и банкянската тиква!
  • 1
    1
    darkaveng
    Идиоти, Сър, ма наши, козяшки!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари