Данъчните поемат контрола над хазарта

0
Депутатите решиха държавният надзор над хазарта да се осъществява от изпълнителния директор на НАП, а не от Държавната комисия по хазарта
Депутатите решиха държавният надзор над хазарта да се осъществява от изпълнителния директор на НАП, а не от Държавната комисия по хазарта Снимка: БГНЕС

Комисията по бюджет и финанси на парламента прие и на второ четене промените в Закона за хазарта, предложени от ГЕРБ

Законопроектът предвижда промяна във формата и организацията на хазартния регулатор в Република България, пише Монитор. Депутатите решиха държавният надзор над хазарта да се осъществява от изпълнителния директор на НАП, а не от Държавната комисия по хазарта. В приетия на първо четене проект надзорните функции над игрите на щастието бяха поверени на Държавна агенция, пряко подчинена на МС. Тя трябваше да замени съществуващата Държавна комисия по хазарта.

До промяната се е стигнало и защото НАП разполага с добре организирани инспектори и експерти. Данъчната администрация предлага и най-много онлайн услуги.

По време на заседанието на Комисията стана ясно, че 10% от приходите, събрани от хазарта ще бъдат отделяни за култура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Едно не разбрах - защо ме изхвърлиха от тролея? Стоях си кротко, на никого не пречих и весело си скърцах със стиропор по стъклото.

Харесай Дунавмост във Фейсбук