Дайте шанс на малкия Рей!

0
Момчето страда от остра лимфобластна левкемия и епилепсия
Момчето страда от остра лимфобластна левкемия и епилепсия

Малкият Рей се ражда с тежката диагноза епилепсия – гранд мал припадъци. На 8-ми август 2016 г. състоянието му се влошава и след множество изследвания майката на детето чува най-лошото – то страда от остра лимфобластна левкемия – В фенотип – висок риск.

След тази диагноза животът на цялото семейство се превръща в истински ад. Рей получава по 10 гърча на ден, а след една от пълните упойки не може да се събуди 2 дни. Налага се 25 дни да се храни чрез сонда и докторите не дават големи надежди, но той оцелява. Първата година семейството редува тежки химиотерапии с вливки на растежен фактор и състоянието на малкото момче се нормализира Започната е и поддържаща терапия. 

Всичко е нормално до преди месец, когато резултатите му се влошават. Оказва се, че Рей има рецидив на заболяването и единственият шанс за него е животоспасяваща трансплантация на стволови клетки. Семейството трябва да замине за Германия веднага след химиотерапията, която Рей провежда в момента. Сумата за трансплантацията – 328 200 евро е непосилна за тях и всеки дарен лев е от голямо значение.  

Всеки желаещ да помогне, може да го направи ТУК 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари