Дадоха старт на балканиадата по триатлон в Русе

0

Днес, зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков даде официален старт на балканиадата по триатлон, която се провежда от 7-ми юли до 9-ти юли на гребна база в лесопарк „Липник“, с. Николово.

На събитието присъстваха директорът на ОП „Спортни имоти“ г-н Веселин Богданов, както и председателят на СК Триатлон „Далян“ Русе г-жа Миглена Ангелова, организатор на спортното събитие.

Инж. Наков приветства участниците и гостите на събитието и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. „Избрали сте изключително труден спорт. Пожелавам ви успешно представяне и нека най-добрите сред вас да победят“, заяви инж. Наков и откри балканиадата.

В надпреварата участие взимат над 250 състезатели от България, Румъния, Турция, Хърватска, Словения и Македония, както и индивидуални участници от Израел, Гърция и Америка.

В продължение на три поредни години Община Русе подкрепя „Спортен клуб Триатлон - Далян“ в организирането на Държавни първенства по триатлон, спомагайки популяризирането на спорта сред децата и подрастващите. Тази година, едновременно с Балканското първенство, ще се проведат и стартовете от Държавното първенство по Триатлон - Основна дистанция.

** „Спортен клуб Триатлон – Далян“ е лицензиран през 2010 г. За този период е създал много държавни шампиони във възрастови групи, както и европейски шампион през 2015 г. в Австрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- И той ми казва: "Искам да имам дете от теб!"
- И ти?!
- Пратих му по-голямото, че то яде повече!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари