Да помогнем на Иван в битката му за живот!

1
Мъжът страда от остра форма на левкемия
Мъжът страда от остра форма на левкемия

Иван Москов Михайлов е на 42 години и е диагностициран с агресивна, бързоразвиваща се болест - остра миеломоноцитна левкемия, придружена от транслокация на хромозоми и FLT3-ITD генетична мутация.

Мъжът е преминал първия етап от лечението на заболяването чрез химиотерапия, но за успешното излекуване трябва да бъдат извършени процедури за трансплантация на стволови клетки. Операцията се извършва в Англия.

Първият етап на трансплантацията, включващ подготвителна терапия, трансфер на стволови клетки и първоначално възстановяване, премина успешно. През следващите месеци лечението на Иван в Лондон продължава, като целта е да се избегнат сериозни усложнения вследствие на трансплантацията или липсата на имунна система.

Надеждата на лекарите е присадените клетки да вземат надмощие над старите. Ако всичко върви по план, следва година таргетна терапия с FLT3 инхибитори.

Цената на лечението дотук надхвърли 260 000 паунда, събрани чрез заеми и дарения. Остатъкът от трансплантационния цикъл плюс терапията с инхибитори се очаква да струват още около 200 000 паунда.

За събирането на средства за лечението на Иван Москов са открити банкови сметки:

IBAN: BG70UNCR70001523273327

BIC (SWIFT): UNCRBGSF

Иван Москов Михайлов

Основание: Дарение за лечение

Кутии за събиране на дарения ще бъдат поставени при входа на Община Бургас, КЦ "Морско казино", Туристическия информационен център на ул. "Александровска", Експоцентър "Флора" и Операта.

Информация за кампанията може да откриете на адрес: https://www.helpivan.com/ .

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари