Да им е честит новия салон на „Дракончета“!

0

Изцяло ремонтиран физкултурен салон отвори официално врати днес в ЦДГЗдравец“.

Инициативата за реконструкцията на сградата, която преди това се е ползвала за складово помещение, е на д-р Симеон Симеонов – председател на Управителния съвет на Детска футболна школа „Дракончета“ и президент на ФК „Дунав“.

С лични средства за ремонта помагат още д-р Кирил Панайотов – управител на Лечебни заведения „Медика“ и частният съдебен изпълнител Венцислав Маринов.

На откриването днес присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Наталия Кръстева, д-р Симеонов и д-р Панайотов, директорът на ЦДГЗдравец“ Лиляна Ангелова, изпълнителят на строително-ремонтните дейности г-н Борислав Кузов, треньори, учители, родители и гости.

Мажоретен танц предшестваше представянето на малките „дракончета“, които вече ползват новия салон. Над 80 деца са се записали на футбол и тренират под вещото ръководство на старши треньора Тодор Тодоров.

Д-р Панайотов заяви, че добрите инициативи няма да спрат и още напролет заедно с д-р Симеонов ще изградят открито футболно игрище в двора на градината. Директорът г-жа Ангелова благодари на благодетелите и им връчи удостоверения за дарителската дейност. Тя си пожела децата да станат големи спортисти и да последват примера на футболисти като Бербатов.

„Това е един проект, насочен към децата на Русе. Щастив съм, че във все повече детски градини и училища създаваме условия за спорт“, заяви д-р Симеонов и разкри, че следващата детска градина в която предстои ремонт на салона е ЦДГ „Зора“.

„Когато има хора с големи сърца, нещата се случват по най-добрия начин“, допълни кметът Стоилов и благодари на дарителите.

По думите му проектът „Драконче“ е със стратегическа цел – децата да са здрави и силни, а една част от тях да станат и елитни футболисти, защото предизвикателството пред ФК „Дунав“ е само едно – „А“ група.

Община Русе изцяло подкрепя развитието на масовия спорт в детски градини и в училища.

Само за няколко месеца проектът „Драконче“ набра над 800 русенски малчугани, с които работят треньори от ФК „Дунав“.

ДФШ изгради три футболни игрища – в СОУЕЕ „Свети Константин Кирил Философ“, в детска градина „Детелина“,  в СОУ „Васил Левски“.

Игрището в СОУЕЕ придоби завършен вид, след като Община Русе помогна да бъде оградено по футболните стандарти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари