Пожар унищожи пощата и салона в село Белиш

0

Салонът е единствената публична сграда, която се ползва за общи събития и избори

При пожар тази сутрин са изгорели Пощата и салонът в троянското село Белиш. При пожара няма пострадали хора, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. Сигналът за пламъците в двете сгради е постъпил в около 4:00 часа тази сутрин. Два екипа на пожарната са отишли на място и са потушили огъня, спасена е една стая. Предстоят огледи за изясняване на причините за пожара.

Кметът на Троян поясни, че огънят е забелязан от възрастен човек, който живее наблизо. „Салонът е единствената публична сграда, която селото ползва за общи събития и избори. Там селото празнуваше всички общи празници. В понеделник трябваше да имам приемен ден там“, каза Михайлова, цитирана от БТА.

Тя припомни, че салонът бе върнат в собственост на Община Троян след продължителни и сложни административни процедури, които заедно с кмета Тодор Радевски са водили с “Български пощи”. „Помещението, в което се извършват пощенски услуги, е собственост на Пощите. Много бяха срещите ми с различни институции. Успяхме да осигурим решение на Министерски съвет, за да легитимираме собствеността си. Община Троян финансира реконструкцията и обзавеждането и предостави салона на селото. Вложен беше немалко доброволен труд на хора от Белиш за реконструкция на покрива“, каза още Донка Михайлова и добави, че сградата е застрахована.

В момента районът се обезопасява от общинското предприятие “Комунални услуги”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари