COVID-19: Две добри новини в Русе

0
Има още дванайсет излекувани от коронавирус през последното денонощие
Има още дванайсет излекувани от коронавирус през последното денонощие Снимка: БТА

Седемнайсет области в страната са без нови случаи на COVID-19 за изминалото денонощие. Сред тях е и Русе.

Другата добра новина е, че вече девети ден в областта няма починали с коронавирусна инфекция.

За последните 24 часа в региона има и дванайсет излекувани. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в Русенско остават 14247, а преболедувалите достигнаха 13255. Активните случаи са 89. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 39 души, като 16 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 107, от които 12 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 903, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 517 от тях са мъже, 386 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие най-много заразени има в София и София (столица) по петима души. Без нови случаи освен Русе са Благоевград, Велико Търново, Враца, Габрово, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, Силистра, Търговище, Хасково и Шумен.

До момента в областта са извършени 45075 имунизации, като повторна доза са получили 20859 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. От утре отново в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе ще има „зелен коридор“. Без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни там от 8.00 до 15.00 часа всеки делничен ден през идната седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари