"Човек загина пред очите ни": Жители на Царево не могат да се отърсят от случилото се

1
Държеше се за един бял джип, но се отпусна от и водата го взе, разказа свидетел.
Държеше се за един бял джип, но се отпусна от и водата го взе, разказа свидетел. Снимка: Кадър Bulgaria On Air

Зам. кметът на община Царево Марин Киров увери, че са предотвратили стотици човешки жертви

Екип от следователи от Окръжната прокуратура в Бургас започва проверка за причините за трагедията, а от Община Царево започна проверка на разрушената инфраструктура.

"Направен е оглед на местопроизшествието, разбирайки на моста, както и на телата, които бяха намерени, вследствие стихията. Образувано е досъдебно производство за достатъчни данни за извършено престъпление", заяви окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, предаде Bulgaria On Air.

Приливната вълна, която разруши моста, отне четири човешки живота - на председателя на районния съд Мария Москова, на дъщеря ѝ - ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова и на двама мъже. Свидетелите на трагедията още не могат да се отърсят от преживяното.

"Имаше един човек, който си загина пред очите ми. Водата го отнесе, беше пеша с един чадър. Държеше се за един бял джип, но се отпусна от и водата го взе", разказа свидетел.

След загубените човешки животи, срутените мостове, калта и болката идва време за равносметката.

"Въпреки упреците, въпреки търсенето на вина и грешки, предотвратили сме стотици човешки жертви. Ако преди няколко години общината не беше изнесло ромското гето извън града, сега щеше да коментираме над 300 човешки жертви", каза зам. кметът на община Царево Марин Киров.

Повредените мостове в община Царево са 12. В следващите дни тук се очаква и междуведомствената комисия, която също трябва да започне оглед на щетите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари