Кметът на Царево: При условие, че имаме такъв воден ад, за какво изобщо говорим?

2
Това със засипаните дерета е като чаша, в която да излеем 10 литра вода и да обясняваме, че не ги е събрала, защото не е измита, даде пример Георги Лапчев
Това със засипаните дерета е като чаша, в която да излеем 10 литра вода и да обясняваме, че не ги е събрала, защото не е измита, даде пример Георги Лапчев Снимка: Фейсбук

Това със засипаните дерета е като чаша, в която да излеем 10 литра вода и да обясняваме, че не ги е събрала, защото не е измита, даде пример Георги Лапчев

Тонове отпадък се е събрал на плажовете на територията на Община Царево след наводнението и морето все още изхвърля. Продължава и почистването на частните домове. Това обяви кметът Георги Лапчев, предава БНР. Той призова да не се упражнява всеки на гърба на бедствието в коментар относно обвиненията, че презастрояването и засипването на дерета са фактор за наводнението:

"Когато имаме смъртен случай прокуратурата винаги трябва да направи досъдебно производство. Разбира се, когато имаме такива картини, които се въртяха последните дни по всички медии, започва едно преследване на само природата ли е виновна. Това със засипаните дерета е като чаша, в която трябва да излеем десет литра вода и да обясняваме, че тя не ги е събрала, защото не е била измита при положение, че имаше десетки, че и стотици пъти по-голям воден обем, който да премине през това пространство, всички тези думи-нека се обследва, нека се правят изчисления факт е, че имаше нечувано природно бедствие, което мина през Царево и за съжаление взе човешки живот. Трябва да стъпваме реално на фактите, а най-важният факт е - 330 литра на квадратен метър. При условие, че имаме такъв воден ад, за какво изобщо говорим?"

Георги Лапчев изказа благодарност към всички, които са участвали в общинския щаб.

"Не е вярно, че няма държава! Премиерът даде изключително висока оценка на всичко, което се е случило в общината през последните дни. Нямаме нито едно откъснато село. Навсякъде има вода, ток, интернет, постоянна доставка на храна. Имаме почистени градове и села от клони и паднали дървета. Нормалният ритъм на живот в община Царево беше възстановен за 30 часа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Грабчев........
    ....време е да си ходиш!
  • 6
    2
    някой
    Не Лапчев трябва да обяснява, как деретата, особено тези, които вече ги няма, са без значение...И на кого се опитва да го внушава? 1994 е имало около 400л., но не е било като сега, само че това е преди сечите, преди строежите... Всичко е ясно, няма място за елементарните им манипулации, но има ли държавата адекватни институции? Заявеното прокурорско действие иска ли наистина да прецени фактите, или целта е бързо, с оглед на предстоящите избори, да заяви, че "в случая няма субективен фактор"?... Гняв ще бъде резултата, на територията BG, вече има нужда от ИСТИНАТА, бройката на гласуващите го сочи еднозначно!...
  • 9
    1
    Бацко Лапчев! Потопът май не...
    Ма за кадри от герб, облажили се на воля, и времето, и Вселената, все им е виновна! А поголовната сеч, застрояването на деретата, etc.? А, няма ги в конспекта, ерго - не съществуват! Де гиди мискини ниедни, кога "Народен съд" 2.0 за вас? Анадънму?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари