Членът ви виси, гусин Савов!

0
Видният парламентарист Гиньо Ганев ще остане в историята не само със своята блестяща ерудираност, но и с духовитите си изрази
Видният парламентарист Гиньо Ганев ще остане в историята не само със своята блестяща ерудираност, но и с духовитите си изрази Снимка: БГНЕС

Видният парламентарист Гиньо Ганев ще остане в историята не само със своята блестяща ерудираност, но и с духовитите си изрази, с които разведряваше понякога тягостната обстановка в Народното събрание.

Предлагаме ви някои от крилатите му фрази, които се помнят и до днес:

• “Аз ще си спестя тази биография. Казвам се Гиньо Ганев. Може би дотук спира, но има една интересна подробност. Народен представител съм в много легислатури на българското Народно събрание. Помня, че първият ми мандат беше в 1978 г. Бил съм в различни парламентарни комисии и органи на българското Народно събрание с международно участие.”

"В България дори висшето образование е полувисше."

• “Ето го и г-н Илко Ескенази с неговия великолепен член 23!”

• „Членът ви виси, гусин Савов!”

• “За първи път съм в тази комисия. Направих го по желание и с голям интерес. Благодаря.“ (заседание на парламентарна комисия)

• „Не предлагам да се впише, говоря, за да се запомни.“ (заседание на комисия)

• „Аз харесвам факта, че се предлагат правила за работата на тази комисия. Те не са задължителни. Тоест всяка комисия може да има такива правила, може и да няма. Струва си тази комисия да ги има.“ (заседание на комисия)

• „Не ми се ще да се разпространява това, защото е обемно, но да има в Секретариата на комисията един пълен каталог на регистрираните вероизповедания в България, съгласно действащата нормативна уредба. Нека да го има. Това е интересно и за разнообразието, пък и за проблемите.“ (заседание на комисия)

• "Не се смятам за писател. Когато Максим Горки се изправил пред смъртното ложе на Толстой и видял ръцете му, след това написал "Това бяха ръце на каторжник". Писателската работа дори от това гледище е тежка и даже непосилна професия. Ако, разбира се, искаш да имаш чувството и отговорността на истинския писател. Но хората на сгъстената мисъл и прецененото слово също употребяват ума си по един каторжен начин.”

Източник: 168 часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари