Четирима арестувани след края на спецакцията във Ветово

0

Задържани са четирима на възраст между 17 и 37 години, заподозрени в извършени интернет измами

Спецакция на ОДМВР – Русе се провежда днес на територията на гр. Ветово, в рамките на специализираната полицейска операция на територията на цялата страна за превенция и противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, както и за противодействие на конвенционалната престъпност и установяване на издирвани лица и такива извършили престъпления. В действията са включени служители от различни подразделения от областната дирекция на МВР в Русе.

Тази сутрин в рамките на операцията, от екипите на МВР са проверени различни адреси в населеното място. Иззети са мобилни устройства, компютърни конфигурации, различни суми пари в лева, списъци с имена, документи от различни куриерски фирми и други вещи.

Задържани са четирима на възраст между 17 и 37 години, заподозрени в извършени интернет измами.

Схемата - предлагане на различни стоки чрез интернет сайтове и приложения с условие за предварително заплащане на дължима сума за транспорт на доставката. След превод на дължимата сума от клиентите, връзката с доставчика на услугата прекъсвала.

По случая е образувано досъдебно производство, работата продължава под наблюдението на прокуратурата.

Действията на служителите на ОДМВР – Русе в рамките на разпоредената национална операция продължава както във Ветово, така и на територията на цялата Русенска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари