4-годишно момиченце почина от грип в Румъния

0
Смъртта на детето е настъпила в неделя вечерта
Смъртта на детето е настъпила в неделя вечерта

Смъртта на детето е настъпила в неделя вечерта

4-годишно момиченце почина от грип в съседна Румъния. Първоначално детенцето е настанено в Инфекциозната болница в Плоещ. Тогава обаче започва да получава фебрилни гърчове и е преместено в педиатричната болница, където изпада в кардиореспираторен арест, казват лекарите.

Те са направили и невъзможното да я спасят, но безуспешно. Смъртта на детето е настъпила в неделя вечерта, според ProTV и цитирания от медията източник Prahovean Observatory.

"Момичето беше с температура 41 градуса и имаше неврологично разстройство. Въпреки усилията на лекарите да я спасят, тя изпадна в сърдечно-респираторен арест и беше обявена за мъртва“, каза д-р Анка Миу, управител на болницата, цитиран от Фокус.

Много деца пристигат в спешното отделение през този период със симптоми на грип. Педиатричната болница в Плоещ е пълна в момента. Четиримата лекари, по двама на смяна, се борят да се справят с големия брой деца, идващи в спешното отделение със симптоми на грип.

"Вчера имахме 128 случая, повечето от тях са деца с диагноза грип. Препоръчваме на родителите да избягват колективи и затворени пространства през този период, откъдето децата могат да се докоснат до болестта", предупреди д-р Анка Миу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари