Четири български ученички завоюваха медали на Европейската олимпиада по информатика за момичета

0
Българският отбор заема трето място в класирането на всички отбори по медали
Българският отбор заема трето място в класирането на всички отбори по медали Снимка: МОН

Българският отбор заема трето място в класирането на всички отбори по медали

И четирите български ученички в отбора ни по информатика завоюваха медали на Европейската олимпиада за момичета, която се проведе в Анталия. Това съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Със сребърни медали бяха наградени Ясмин Ердим, ученичка в 12-и клас от Математическата гимназия "Гео Милев" и Нора Паскалева, десетокласничка в Американския колеж в София.

Бронзовите отличия са за Емилиана Димитрова, ученичка в 10-и клас в Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски" и Деница Янкова от 12-и клас на Природо-математическата гимназия "Н. Попович" в Шумен.

В класирането на всички отбори по медали, българският тим заема трето място.

Ръководителите на отбора са Пламенка Христова от Русенския университет и Илиян Йорданов от Факултета по математика и информатика на Софийския университет "Св. Климент Охридски", информират от МОН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари