Част от чисто новия път Ботевград - Мездра се пропука

0
Трасето било пуснато временно
Трасето било пуснато временно Видео: bTV

Представител на фирмата за надзор на проекта обясни, че трасето е във временна експлоатация

Сигнал за пукнатини на новоремонтирания път Мездра-Ботевград. Димитър Петров публикува снимки и написа: "пак ще останем без път".

Мъжът е притеснен заради пукнатините, които се виждат на трасето, предава bTV.

В участъка между селата Люти дол и Ребърково в пуснат временно ремонтиран път за движение. Целта на проекта е разширението на международния път Е-79 да свърже Северозападна България от „Дунав мост 2“ с Южна България.

Представител на фирмата за надзор на проекта инж. Атанас Димов обясни, че ремонт не се е правил на този път, откакто е пуснат, защото той е под временна експлоатация.

Не са завършени окончателните строително монтажни работи. Изградената временна конзола има лека изместване, ние го следим и поставя на регулярна база битумна паста, за да не влиза вода в армонасипа. Срокът за проекта е 36 месеца - завършва 2023 г. Има възможност за затваряне на целия път по проект, но трафикът няма откъде да мине.

По думите му временното съоръжения на ма да натовари цената.

Не се ремонтира непрекъснато този участък той не е въведен в експлоатация. Той е въведен с временна организация на движение и с ограничение на скоростта“, добави Кристина Иванчева, представител на фирмата-изпълнител.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари