Главният път между Пловдив и Хисаря се напука

0
Участъкът беше обновен през 2020 година за 11 милиона лева
Участъкът беше обновен през 2020 година за 11 милиона лева Видео: NOVA

Участъкът беше обновен през 2020 година за 11 милиона лева

Пропука се главният път, който води от Пловдив към Хисаря. Големи фуги се отвориха по наскоро асфалтираното трасе. Възложител беше Агенция „Пътна инфраструктура“, тъй като трасето е част от републиканската мрежа.

Защо само три години след ремонт по пътя зейват фуги? Този въпрос си задава Иван Арапов, който всеки ден вози пътници от Хисаря до Пловдив.

Според мен е пропадане. Щом люлее пътят, значи това е пропадане на почвата. Сега - какъв е материалът, откъде е, нищо не мога да кажа”, заяви Иван Арапов, шофьор на автобус, цитиран от NOVA.

Участъкът е силно натоварен, защото много хора пътуват за работа до Пловдив и обратно. А в почивните дни туристи от страната ходят на уикенд в Хисаря. По този път се стига и до Старосел.

Най-проблемна е 9-километровата отсечка между селата Дуванлии и Черничево. От две седмици работници запълват пукнатините, които са и в двете платна на пътя.

Изпълнител на обекта е фирмата „Европейски пътища“. Оттам заявиха, че пропадането на пътя се дължи на геофизични процеси и наличието на много глина.

Потърсихме за коментар и пътната агенция. Оттам отговориха, че гаранционните ремонтни дейности са за сметка на изпълнителя. Те са предприети веднага след като са установени дефекти по настилката от експерти на Областно пътно управление - Пловдив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Такива Въпроси
    Тскива въпроси на Защо? Към Б.М.Б. и неговата пасмина......там е отговора на Зсщо?
  • 6
    1
    ГЕРБ
    Бързо прай, малко трай!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари