Часовникът в тялото ви, който предвижда всяка болест и никога не греши!

0
Китайският биологичен часовник показва интервали, по които енергията циркулира през части на нашето тяло
Китайският биологичен часовник показва интервали, по които енергията циркулира през части на нашето тяло

Китайският биологичен часовник е древна мъдрост, която показва интервалите, в които енергията циркулира през тялото ни. На всеки два часа в деня тя е най-силна в определена част на тялото, така че по този начин можем да разпознаем проблемите, пише "За жената".

Тогава функциите на тази част на тялото са най-добри и ако има някакъв проблем, симптомите в този период ще бъдат най-големи.

Първото нещо, което ще попита пациента лекарят по китайската медицина, е в коя част на деня се появяват симптоми на заболяване или разстройство в тялото.

Следователно лекарят ще знае в коя част от тялото е проблема, т.е. енергията циркулира по-трудно или когато има твърде много енергия, което също не е добре.

Добре е да се следва биологичния часовник и се записва в кое време на деня се появяват проблеми, например умора, болки и други.

Също така е добре да се наблюдава и времето, когато най-много има енергия и когато се събуждате през нощта, защото и това показва проблеми с определена част от тялото.

Китайският биологичен часовник показва интервали, по които енергията циркулира през части на нашето тяло, а на всеки два часа през деня е по-силна в определена част.

Време на най-силните функции на организма (12 часа по-късно функцията е на най-ниското ниво):

5 до 7 часа дебелото черво

7 до 9 ч стомаха

11 до 13 часа сърцето

13 до 5 часа тънкото черво

15 до 17 часа пикочния мехур

17 до 19 ч бъбреците

19 до 21 часа сърдечната обвивка

21 до 23 часа терморегулацията

23 до 1 часа жлъчния мехур

1 до 3 часа черния дроб

3 до 5 часа белите дробове

По времето, когато един орган е на върха на своята енергия, този на противоположната страна на биологични часовник (12 часа разлика) се намира на най-ниското ниво на енергия. Това на практика означава, че ако ядем късно през нощта, храната лошо се абсорбира в тънките черва.

По време на максимална активност е ускорено. Ако има проблеми с излишък на енергия, която обърква някоя органична система, която по това време показва най-силни симптоми и е удобна за успокояване на излишната енергия.

Източник: За Жената.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари