Бюджетът на Община Русе е 274 милиона лева

2
Най-голям дял в бюджета е отделен за образованието. На второ място най-много средства са заделени за ремонт на улици, тротоари
Най-голям дял в бюджета е отделен за образованието. На второ място най-много средства са заделени за ремонт на улици, тротоари Снимка: Община Русе

Най-голям дял има образованието, на второ място най-много средства са заделени за ремонт на улици и тротоари

Проектобюджетът на Община Русе за тази година е 274,5 млн. лева. Той е с около 10 процента по-голям от миналогодишния, който бе 250,9 млн. лева. Това коментира за БТА Емилия Пенева - директор на общинската дирекция "Финансово-стопански дейности" в крайдунавския град.

Инвестиционната програмата съдържа 384 обекта и е в размер на 46,5 млн. лева.

Най-голям дял в бюджета е отделен за образованието. На второ място най-много средства са заделени за ремонт на улици, тротоари и междублокови пространства, както и за опазване на околната среда. След това е социалното осигуряване, като общинското финансиране касае социалната трапезария и домашния социален патронаж, за които местната управа е заделила над 2 млн. лева, а 34 млн. лева са държавно финансиране.

"Бюджетът е балансиран. Касае задоволяване и потребности в различни сектори. Имаме увеличен ръст на средствата за ремонти, благоустрояване, а също и за подобряване на инфраструктурата в малките населени места в общината. В инвестиционната програма сме осигурили и средства в размер на 450 000 лева за система за качеството на атмосферния въздух по метода за ДАОС", обясни Пенева.

Проектобюджетът ще бъде внесен за гласуване на извънредна сесия на Общинския съвет на 16-и февруари (петък).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Викате значи
    Време е за ревизия на тоя " кмет "
  • 2
    4
    БКЦП+КПСС+СС+ДВЕПМ
    Нека да подкрепим многодетният тати, па макар и от три съпруги. Бюджетът ще бъде изхарчен в тясното сътрудничество с една мириносова Офцъ от близко селце на градчето. С Росе в свинските сърца (нарязани на жолиени и опържени в свинска масссссс).
  • 5
    3
    Пънчо
    Не става само с пари трябва и акъл😆
  • 9
    2
    да се чете трябва #1
    „Проектобюджетът на Община Русе за тази година е 274,5 млн. лева.“ Тука е и увеличението на местните данъци!
  • 10
    1
    Дунав
    И при условие че има толкова пари в бюджета помиярите вдигат данъците? Оставка на кмета и на скапания общински съвет!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари